Onesie

Ik ben er dit jaar niet aan begonnen, aan goede voornemens. Vorig jaar had ik in een lichtzinnige bui een jaarabonnement op de sportschool genomen. Ik ben er zegge en schrijven vier keer geweest. En ik had nog wel zo’n kekke sportoutfit aangeschaft met een hemdje met van die gekruiste banden zodat je gespierde schouderpartij goed uitkomt.

Het kwam er niet van. Dat had ik van te voren ook kunnen weten. Alsof ik tijdens mijn werk niet aan bewegen toekom. Ben vaak blij dat ik eindelijk eens even kan zitten.

Daarom ben ik van plan om dit jaar beter te gaan letten op mijn energiebalans. Die schijnt iedereen te hebben en ik heb laatst gelezen dat er heel veel mensen zijn die er te weinig rekening mee houden. Zo zijn er mensen die het liefst de hele dag in een stoel hangen, terwijl iedereen inmiddels weet dat zitten het nieuwe roken is.

Anderen lopen maanden te tobben met blessures omdat ze zo nodig met een onvoldoende getraind lijf en een bezwete kop een hele of halve marathon willen uitlopen. De kunst is natuurlijk het vinden van het goede evenwicht tussen inspanning en ontspanning.

Zorgwerk helpt daarbij, met de bekende app. Waarmee je zelf kunt bepalen hoeveel en wanneer je werkt. Binnenkort komt er zelfs een vernieuwde app uit, waarin de wensen van medewerkers zijn verwerkt. Zo kun je straks ook je beschikbaarheid registreren en de gewerkte tijden van je dienst aanpassen.

Maar er is meer! Ik heb in de wandelgangen opgevangen dat Zorgwerk in verband met Valentijnsdag maar liefst 350 onesies verloot onder klanten en medewerkers.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog nooit van een onesie (spreek uit: wansie) gehoord had. Het scheen iets te zijn van een rompertje voor volwassenen, een soort hansop met van die voeten eraan en een rits tot de taille.

Ik was net een beetje gewend aan dat juichpak van Roy Donders, die stylist uit het Zuiden. Maar dat pak bestaat uit twee stukken en dat is best makkelijk voor als je naar het toilet moet. Dat heb je met een onesie niet. Het is wel heel hip. Je kunt er zelfs de straat mee op. Rihanna is er al in gezien en Justin Bieber en Brad Pitt.

Zorgwerk houdt het natuurlijk beschaafd: het wordt een Zorgwerk-onesie. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je zo’n tijgerpak aan moet met een tijgerkop als hoodie of dat je eruitziet als een rendier met een gewei. Of erger.

Nee, de bedoeling is juist dat je op Valentijnsdag in het kader van je energiebalans lekker op de bank kunt chillen in een onesie van dat heerlijk-zachte fleecemateriaal.

En dat je – als er plotseling bij verrassing wordt aangebeld – gewoon de deur open kunt doen. Ik hoop toch zo dat ik er een win.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: