Lente

Een paar maanden geleden was ik in een speelparadijs. Buiten was het koud, binnen was het bloedheet en lawaaiig – in een zwembad kan het geluid nog ergens héén.

Mijn neefje van net drie wist zich direct na binnenkomst behendig aan mijn toezicht te onttrekken door met schoenen en al te verdwijnen in een doolhof van luchtkussens, klimnetten en glijbanen van drie hoog.

Ik stoof het luchtkussen op, hopte vooruit, en botste tegen een meisje in een prinsessenjurk op die wel wat anders te doen had dan een wat angstig kijkende vrouw op kousenvoeten te ontwijken. Kort daarna lag ik na een onhandige aanvaring met een uit de kluiten gewassen  kleuter languit in de ballenbak. Het kind droeg een T-shirt met het opschrift: ik eerst.

Het wemelde er overigens van de meisjes in een prinsessenjurkje. Mijn neefje had een supermanpakje aan met daaroverheen een zwarte onderbroek. Kinderen zitten nergens mee. Ik wel, maar goed hij had dat nu eenmaal aan en dat schijnt heel goed te zijn voor de vorming van een eigen identiteit, voor het zelfvertrouwen.

Ook daarom wil Zorgwerk – na de onesie voor de grote mensen – aandacht besteden aan al haar kleine fans. Alle medewerkers, die de komende weken een planverzoek doen, maken kans op een prachtige prinsessenjurk! Maar er is meer. Zorgwerk verloot naast 15 prinsessenjurken ook nog eens 10 indianenpakjes en 25 Souza toverstafjes. Om de lente in te luiden.

Ik heb me trouwens ook opgegeven voor de training ‘Medicatiemodule’ van Zorgwerk. Dat heb ik ook altijd als het lente is: wil ik weer iets leren, mezelf vernieuwen.

Ik wil natuurlijk wel bijblijven met mijn bevoegd- en bekwaamheden. Ik had ook kunnen kiezen voor ‘Verplaatsingstechnieken’, ‘Katheteriseren’, ‘Farmacologie’ of ‘Wondverzorging’. Het zijn  allemaal praktijkgerichte trainingen voor verschillende functieniveaus. En wat heel handig is: als de trainingsdata bekend zijn, kun je op je app de beschikbare trainingsplekken vinden, en  je via Mijn Zorgwerk online aanmelden. Je hebt het allemaal in eigen hand.

Op 27 maart was het weer zover: zomertijd. Ging de klok een uur vooruit. Zit ik nog weken te denken, dat het eigenlijk een uur vroeger is. En als ik het zelf al niet denk, vindt mijn lijf er wel wat van. Natuurlijk is het fijn om bij licht thuis te komen als je een latertje hebt op je werk, maar niemand die het erover heeft dat je ’s morgens ineens weer in het ‘holst van de nacht’ aan de bak moet.

Ik weet heus wel dat ‘zomertijd’ een voorbode is van de zomer.
Ik weet maar al te goed dat ik met het licht van de lente ineens aandrang krijg om de badkamer een goede beurt te geven. Of het toilet, de hal of de trap. Of allemaal tegelijk en dat liefst op één dag. En als het dan klaar is, mag ik van mezelf iets nieuws kopen.
Ik kijk nu al uit naar ‘rokjesdag’.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: