Zorgwerk heeft het uitzenden opnieuw uitgevonden als antwoord op de schaarste aan personeel

Zorgwerk heeft het uitzenden opnieuw uitgevonden. We gooiden de traditionele wijze van uitzenden van medewerkers volledig overboord en lanceerden een nieuw en uniek ondernemingsconcept in de uitzendbranche: het deelplatform. Geheel in lijn met de deeleconomie. Het gaat immers niet om bezit, maar om het slim gebruik maken van ‘delen’.

Het gaat als volgt: via het Zorgwerk platform worden vraag en aanbod direct bijeengebracht en dat 24/7!

Een opdrachtgever zet een dienst uit op het platform en op ditzelfde platform wordt de dienst door een daarvoor gekwalificeerde medewerker geaccepteerd.

Dit alles zonder de tussenkomst van de klassieke intercedente, want: opdrachtgever en flexkracht vinden elkaar nu rechtstreeks, op het platform.

Om dat te realiseren wordt gebruik gemaakt van complexe algoritmes die vraag en aanbod analyseren en op elkaar afstemmen.

Dit klinkt ideaal en eerlijk gezegd is dat het ook. Het is uiterst efficiënt. Het kan dus ook in de zorg: gebruik maken van IT-oplossingen om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

Zorgwerk gooide het roer radicaal om. Makkelijk was dat niet, want ‘het roer om’ is iets anders dan een beetje sleutelen aan een bestaande werkwijze.

De introductie van het platform vroeg om een volstrekt andere manier van denken, werken, organiseren, uitwerken en uitvoeren. Dat was spannend, uitdagend en natuurlijk kende dit traject ook de nodige hobbels.

Maar we zijn trots op het resultaat en de wijze waarop wij onze opdrachtgevers en medewerkers nu kunnen bedienen. Op een ongekende wijze, die eerder onmogelijk was.

En klaar zijn we nooit: we blijven dagelijks zoeken naar verdere innovaties om te kunnen inspelen op behoeften die we signaleren bij onze uitzendkrachten en opdrachtgevers. Steeds met ons platform en de achterliggende technologie als basis.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: