Terugdringen schaarste zorgpersoneel: hoe doen we dat?

Zorgwerk is continue bezig om passende oplossingen te ontwikkelen voor de schaarste aan zorgpersoneel in de markt. Eén van die oplossingen is het inzetten van het deelplatform.

Afgezien van het voordeel van het direct koppelen van uitzendkracht en opdrachtgever – zonder extra schakels -, kunnen zorginstellingen met het door Zorgwerk ontwikkelde model ook de eigen capaciteit beter inzetten, waardoor de totale arbeidscapaciteit optimaal wordt benut.

Beter benutten van capaciteit

Het Zorgwerk platform is er namelijk niet alleen voor de flexkrachten van Zorgwerk. Ook onze opdrachtgevers kunnen er hun voordeel mee doen.

Door gebruik te maken van ons deelplatform kunnen zij de (eigen) inzet van flexibel personeel verder optimaliseren en betere resultaten behalen door het terugdringen van interne leegloopuren en daardoor beperken van externe inhuur.

Opdrachtgevers zetten hun aanvragen eenvoudig uit via één kanaal, het Zorgwerk platform. Dit kan eenvoudig via de mobiele app of webapp.

De vraag naar flexibel personeel wordt eerst aangeboden aan alle (flexibele) medewerkers binnen de eigen organisatie. Als de dienst niet voorzien kan worden door eigen medewerkers wordt de vraag automatisch zichtbaar voor de medewerkers van Zorgwerk.

Bereik de volledige flexibele schil

Als Zorgwerk geen medewerker beschikbaar heeft, wordt de aanvraag direct doorgegeven aan andere leveranciers die – na toestemming van de opdrachtgever – aangesloten zijn. Ook zij kunnen hun medewerkers aanbieden via het platform.

Zorgwerk ontwikkelt door. Omdat we geloven dat we dankzij ons platform optimaal gebruik kunnen maken van de totale arbeidscapaciteit op de markt. En dat is belangrijk voor de cliënten die aangewezen zijn op onze zorg.

Zo kunnen opdrachtgevers straks via het platform tijdelijk medewerkers uitwisselen, bijvoorbeeld als een medewerker in een bepaalde week niet aan zijn contracturen komt. De betreffende medewerker kan dan via het platform worden ingezet bij een andere zorginstelling.

En ook niet onbelangrijk: we bieden straks ook aan zzp’ers de mogelijkheid om aan te sluiten bij het platform.

Kortom, via het platform benutten we de totale arbeidscapaciteit op de markt: efficiënt, snel en kostenbesparend. Zo wordt schaarste aangepakt en wordt maximaal gebruik gemaakt van de bestaande capaciteit.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: