Ikigai

Nu de techniek en de digitale ondersteuning binnen de werkprocessen staan als een huis, is het tijd voor een volgende innovatieve stap. Zorgwerk gaat een hele nieuwe invulling geven aan HR oftewel aan de zorg en aandacht voor medewerkers.

Nu de techniek en de digitale ondersteuning binnen de werkprocessen staan als een huis, is het tijd voor een volgende innovatieve stap. Zorgwerk gaat een hele nieuwe invulling geven aan HR oftewel aan de zorg en aandacht voor medewerkers.

Inspiratie deden we op in het boek Ikigai van Francesc Miralles. Volgens de Japanse traditie heeft iedereen een ‘reden van bestaan’, een ikigai. Die reden ontdekken, kennen en volgen is een van de geheimen van een lang, tevreden en gezond leven.

Zorgwerk wil energie steken in de verdieping van de relaties met de mensen om haar heen, met medewerkers. Verbindingen leggen en onderhouden is van groot belang: teveel mensen willen stoppen met een prachtig vak: zorgen voor mensen. Dat mag niet gebeuren!

Gelukkig solliciteren er nog veel mensen bij Zorgwerk. Daar zijn we heel blij mee. Zorgwerk wil de beste werkgever in de zorg zijn en daar werken we elke dag hard aan.

Wat gaan we vernieuwen?

Zorgwerk gaat een aantal bevlogen mensen inzetten die zich alleen maar bezig gaan houden met het leggen van relaties mét en tussen medewerkers. Een nieuwe vorm van HR. Dit nieuwe team werkt nauw samen met de afdeling recruitment en de regio’s.

En hoe gaan we dat doen?

We zijn druk aan het brainstormen, maar de eerste plannen zijn er al.
Zorgwerk gaat onder meer in het land sessies organiseren voor medewerkers.

In die sessies gaat het niet om opleiden of trainen in lijn met de functie, maar om saamhorigheid, ervaringen delen en verkennen wat mensen van belang vinden in hun werk. Wat hen inspireert en wat voor waarde werk toevoegt aan hun leven.

Werk maakt immers een belangrijk deel uit van je bestaan. Is misschien zelfs deels een reden van bestaan: iets betekenen voor andere mensen en daar voldoening aan beleven.

Tijdens zo’n sessie is er aandacht voor medewerkers. Door te praten, ervaringen te delen, maar ook door samen met collega’s te leren tekenen, koken of muziek maken.

Zorgwerk zet in op verbinding en op saamhorigheid. Op een heuse Zorgwerk gemeenschap!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.