Prestaties…hoe zit dit?

Zorgwerk wil haar medewerkers aan zich binden én medewerkers stimuleren om hun prestaties te verbeteren en inzichtelijk te maken.

Hoe doen we dat? Zorgwerk voegde aan de Zorgwerk app de rubriek ‘prestaties’ toe. Zo kan de medewerker in één oogopslag zien welke ervaring hij heeft opgedaan.

De app toont de prestatiescore en de prestatiestatus. Medewerkers worden op een inspirerende manier uitgenodigd om te werken aan hun ontwikkeling, hun ervaring te vergroten en mijlpalen te behalen. De app bevat ruim 50 uiteenlopende prestaties, zowel individuele- als teamprestaties.

Het werkt als volgt: elke prestatie is een bepaald aantal prestatiepunten waard. Die punten worden toegevoegd aan de totale prestatiescore en die score is weer gekoppeld aan de prestatiestatus.

Een voorbeeld: een nieuwe Zorgmedewerker heeft nog 0 prestaties geleverd. Dat verandert snel zodra de medewerker aan de slag gaat. Per gewerkte dienst krijgt de medewerker 10 prestatiepunten. Een eerste planverzoek op de app levert 5 punten op en een compleet profiel 45 punten. Positieve beoordelingen van opdrachtgevers leveren ook prestatiepunten op. Het is zelfs mogelijk om samen met collega’s teamprestatie punten te behalen.

Bij een prestatiescore van 101 punten bereikt de medewerker de eerste status: Zorgmedewerker 1.

In totaal kent de app 6 prestatiestappen: van Zorgwerker tot Zorgwerker Titaan (status 6). Voor de echte kanjers zijn er dan nog 2 statussen te behalen: Royal Titaan en Gouden Titaan.

Zorgwerk vindt prestaties belangrijk omdat ze verwachtingen verankeren. Het hebben van doelen verhoogt de zelfwerkzaamheid van medewerkers en het behalen van die doelen geeft hen voldoening.

Prestaties geven medewerkers bovendien feedback en stimuleren hun ontwikkeling. Daarbij introduceren prestaties ook een sociaal spelelement: het is motiverend en inspirerend om je als medewerker op een positieve manier te vergelijken met collega’s.

En het is leuk: elke keer als de medewerker de app opent is in het schermpje direct de naam en de prestatiestatus te zien.

Bijvoorbeeld: Welkom Sharina en direct daaronder Zorgwerker Kampioen (1055 prestatiepunten).

Zorgwerk_Titaan.pngZorgwerk_Prestatie_Overzicht.png

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: